Final suport per Windows XP y Office 2003

Microsoft ha anunciat que finalitza el servei de suport i manteniment del sistema operatiu Windows XP i del paquet ofimàtic Office 2003 per proper dia 8 d’abril de 2014.

En aquest escrit volem fer-vos saber en que us influeix si encara teniu terminals amb aquets aplicacions i de quina forma recomanem actuar, segons la nostra experiència i tenint molt en compte les pròpies les indicacions proposades i publicades per Microsoft.

¿ Perquè ?

La política de Cicle de Vida de Suport de Microsoft presentada l’any 2002, defineix un mínim de 10 anys de suport per els seus productes com el Windows XP i l’Office 2003. A més, d’aquestes polítiques, la innovació de les noves tecnologies que s’han produït durat aquesta última dècada fa que la majoria d’usuaris esperin capacitats que no es coneixien l’any 2001. L’accés des de qualsevol lloc, la utilització de nous formats d’ordinadors i el desenvolupament de les xarxes socials o el núvol, son petits exemples dels grans canvis produïts.

Els sistemes actuals Windows 7 o Windows 8 s’han redissenyat per oferir aquestes capacitats i resoldre les necessitats actuals. Per això, i donat que el nombre d’usuaris d’aquestes versions s’ha reduït, Microsoft  finalitza el serveis de suport, el proper dia 8 d’abril de 2014, desprès de 12 any per el Windows XP i 10 anys per  l’Office 2003.

¿ Què suposa ?

Després del dia 8 d’abril de 23014 ja no hi hauran actualitzacions de seguretat, ni pegats per errors no lligats a la seguretat, ni opcions de suport gratuït o de pagament, ni actualitzacions de continguts tècnics en la Web. Els continguts actuals estaran disponibles durant la fase de suport online en mode d’autoservei, que son mínim 12 mesos.

Tenim tres opcions per decidir una d’elles:

Actualitzar-se a Windows 8 y Office 2013. Amb aque3sta actualització podrem aprofitar les avantatges  que ens proporcionen els nous productes, oferint més flexibilitat, millorant la productivitat i l’eficàcia operativa, gracies al seu millor nivell de seguretat y manejabilitat. També tenim l’opció d’actualitzar-nos al sistema Windows 7, encara comercialitzat per Microsoft i que no suposa un  canvi d’estil tant gran com és el Windows 8.

Contractar el servei de Custom Support per a productes no suportats. Opció que personalment no recomanem pel seu cost i pel fet que igualment s’ha de fer un projecte de migració a les noves versions.

Seguir utilitzat el software sense suport. Opció possible, però que hem de ser conscients del que suposa. Suposa no rebre suport públic de cap tipus des de Microsoft, ni actualitzacions de seguretat ni pegats de resolució d’incidències. Per tant, el sistema operatiu serà molt mes vulnerable i pot sotmetre el seu sistema a un risc real. A més, es possible que tinguem problemes per actualitzat i utilitzar altres programes, o configurar nous productes de hardware.

¿ Que hem de fer ?

Cada instal·lació té les seves particularitats i té necessitats o condicions que obliguen a actuar de diferents maneres, per tant, des de Serveis Informàtics us proposem fer un estudi d’aquestes necessitats particulars i oferir-vos uns solució personal per fer l’adaptació del vostre sistema a les noves versions. Aquests canvis també afecten als terminals físic, que normalment son maquines amb forces anys i per tant no aptes per la instal·lació de les noves soluciones.

Un cop valorat el nombre de terminals de treball afectats i les necessitats tant de programes com de maquines que necessitem, proposarem un calendari d’actuació que permeti assumir l’actualització, repartint la inversió en varis terminis, assegurant sempre el funcionament del sistema i sobretot la seva seguretat. 

Ultimes Noticies

  • 31 Juliol 2020
      Tanquem la botiga del 8 al 21 d'agost. El nostre Servei Tècnic segueix operatiu per tots els nostres clients de manteniment.   Bones vacances a tothom !!!  
  • 13 Maig 2020
    Mica en mica tornem a la normalitat. Amb les mides de seguretat adients, reprenem l’atenció al públic en la nostra botiga en horari de matins (9:00 a 14:00) i tardes (16:00 a 19:00) de dilluns a divendres, seguin estant pendents del nostre telèfon 97...
  • 16 Març 2020
    Com empresa de serveis essencials Serveis Informàtics seguim treballant per els nostres clients, preparant sistemes de teletreball, videoconferències i comunicacions. Podeu trobar-nos permanentment al nostre telèfon 977692013.

Serveis Informàtics Josep Olaya Casals, SL  

Av. Mossèn Jaume Soler, 36 43820 Calafell (TARRAGONA)  
Tel: 977692013     Fax: 977699019

www.sijoc.com      admin@sijoc.com 

 

Copyright